Čalamáda nejen pod maso | recept
31. Srpen 2024
Čalamáda nejen pod maso | recept. Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem, až s ní budu něco vařit. Z jedné dávky jsem měla 9 skleniček od Kunovjanky. Základem jsou rajčata a papriky. Recept je opravdu jednoduchý a nenáročný na suroviny. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
1 kg rajčat
1/2 kg bílých paprik
1/2 kg cibule
250 ml octa
15 dkg cukru krupice
3 čajové lžičky soli
10 kuliček nového koření
3 bobkové listy
Poté necháme 10 hodin odstát a následně plníme do sklenic. Zavařuju v horkovzdušné troubě na 250°C – 7 minut menší skleničky a 10 minut velké.
Další zajímavé články
Čalamáda co dům dal | recept
Čalamáda co dům dal | recept. Tuto zeleninu jsem měla doma a potřebovala jsem ji zdělat, můžete ale různě zeleninu kombinovat a použít např. červenou…
Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu
Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu. Poradím vám, jak na sterilované lečo. Zkuste můj návod. Z jedné dávky jsem měla 5 sklenic o obj…
Vlčická omáčka | recept
Vlčická omáčka | recept. Také si nevíte rady, co uvařit k obědu? Inspirujte se mým receptem na vlčickou omáčku. Je to další bašta, kterou jsem rychle…
Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…
Domácí omáčka à la Uncle Ben's | recept na domácí omáčku připomínající Uncle Ben's
Domácí omáčka à la Uncle Ben's | recept na domácí omáčku připomínající Uncle Ben's. Omáčky Uncle Ben's se těší veliké oblibě. Jejich cena je poměrně v…
Diskuze k článku