Jste zde

Veverčina bábovka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

5 vajec (sníh), 150g moučkového cukru, 100g hladké mouky, 100g mletých vlašských ořechů, 60g změklého másla, 1 prášek do pečiva

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky společně s cukrem a máslem ušleháme do pěny. Poté zašleháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak pomleté ořechy (těsto bude celkem tuhé, ale tak to má být). Nakonec vařečkou důkladně vmícháme tuhý sníh z bílků a tím nám těsto i krásně zřídne a je moc pěkné. Hotové těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 30 minut a po 30-ti minutách stáhneme teplotu trouby na 160°C a pečeme ještě dalších 30 minut. Po vytažení z trouby necháme ještě asi 10-15 minut bábovku ve formě a teprve potom ji vyklepneme. Je opravdu výborná!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.