Veverčina bábovka | recept na ořechovou bábovku
Veverčina bábovka | recept na ořechovou bábovku. Bábovkou nikdy neurazíte. Vyzkoušejte si upéct veverčinu bábovku, je plná ořechů a krásně nadýchaná. Stačí už jen uvařit kávu a nedělní pohoda je na světě.
Co je potřeba
5 vajec (sníh)
150 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
100 g mletých vlašských ořechů
60 g změklého másla
1 prášek do pečiva
Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky společně s cukrem a máslem ušleháme do pěny.
Poté zašleháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak pomleté ořechy (těsto bude celkem tuhé, ale tak to má být).
Nakonec vařečkou důkladně vmícháme tuhý sníh z bílků a tím nám těsto i krásně zřídne a je moc pěkné.
Hotové těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut a po 30–ti minutách stáhneme teplotu trouby na 160°C a pečeme ještě dalších 30 minut.
Po vytažení z trouby necháme ještě asi 10 – 15 minut bábovku ve formě a teprve potom ji vyklepneme. Je opravdu výborná!!!
DOBROU CHUŤ!!!