Přejít k hlavnímu obsahu

Maková bábovka s tvarohem | recept na vláčnou bábovku

Maková bábovka s tvarohem | recept na vláčnou bábovku

Maková bábovka s tvarohem | recept na vláčnou bábovku. Bábovka je klasickým moučníkem, který má rád snad každý. Vyzkoušejte si můj recept na makovou bábovku s tvarohem. U nás doma je natolik oblíbená, že se nedožije rána, tak výborná je. Kromě tvarohu a máku navíc obsahuje i jablko a rozinky, které těstu dodají ještě lepší vláčnost. Inspirujte se a upečte si k nedělní kávě makovou bábovku s tvarohem. 

Co je potřeba

200 g polohrubé mouky

200 g moučkového cukru

150 g mletého máku

1 tvaroh ve vaničce (použila jsem tučný)

90 g slunečnicového oleje nebo ¾ hrnku

3 vejce (sníh)

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

1 jablíčko

hrst rozinek

citrónová kůra z půlky citrónu

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy (používám olej ve spreji)

1

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2

Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přichystáme si rozinky

3

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mouku, kypřící prášek, mák, olej, citrónovou kůru a tvaroh. Vše důkladně promícháme. Poté pomalu zapracujeme sníh.

4

Těsto vylijeme do dobře vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 45 – 60 minut. 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Mramorová olejová bábovka | recept
Mramorová olejová bábovka | recept
Mramorová olejová bábovka | recept. Upečte si klasickou mramorovou bábovku, podle následujícího receptu je výsledek zaručen. Inspirujte se mým recepte…
Jogurtovo-citrónová bábovka | recept
Jogurtovo-citronová bábovka | recept
Jogurtovo-citronová bábovka | recept. Bábovka je fakt skvělá, lehce nakyslá, provoněná citrónem a je spíše mokřejší. Bála jsem se, že mým chlapům nebu…
Kočičí oči | recept na moučník
Kočičí oči | recept na moučník
Kočičí oči | recept na moučník. Upečte si moučník zvaný kočičí oči. Je to výborné a piškoty jsou krásně měkké, takový vláčný moučník. Doporučuji vyzko…
Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…