Jste zde

Buchta z pomazánkového másla

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 velká sklenice jakéhokoliv kompotu (já použila švestkový), 1 kelímek pomzánkového másla bez příchutě, 200g polohrubé mouky, 200g cukru krupice, 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva

Želé: 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru moučka, šťáva z kompotu, voda(dle potřeby)

Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat. V míse smícháme všechny sypké suroviny a potom postupně přidáme pomazánkové máslo a vejce. Zpracujeme v hladké těsto. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče nalijeme těsto a na něj poházíme švestky. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na půl hodinky. Po upečení necháme buchtu zchladnout. Mezitím si nachystáme želé: Šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400ml. Potom už klasicky připravíme jako pudink. Pokud si nejste jistí, podrobný návod naleznete ZDE. Doporučuji jej udělat hustší, to znamená trochu déle vařit (aby želé bylo tuhé). Želé nalijeme na schladlou buchtu a necháme ztuhnout.

Je to vynikající, rychlá buchta a není suchá! Prostě FENOMENÁLNÍ!!! 

Všem vřele doporučuji! My ji milujeme.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!