Buchta z pomazánkového másla | recept
Buchta z pomazánkového másla | recept. Vyzkoušejte buchtu z pomazánkového másla. Je to vynikající, rychlá buchta a není suchá! Prostě FENOMENÁLNÍ!!! Všem vřele doporučuji! My ji milujeme.
Co je potřeba
1 velká sklenice švestkového nebo jakéhokoliv kompotu (720 ml)
1 kelímek obyčejného pomazánkového másla (200 g)
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Želé:
1 vanilkový pudink použila jsem i jahodový a také to bylo dobré)
2 polévkové lžíce moučkového cukru
šťáva z kompotu + voda dle potřeby
V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, postupně vmícháme vejce, pomazánkové máslo, cukr a zpracujeme v hladké těsto.
Pokud chcete použít mražené ovoce, tak pak na želé můžete použít třeba pomerančový 100% džus. Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto rozprostřeme ovoce.
Želé si připravíme takto – šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400 ml a klasicky z toho připravíme pudink. Doporučuji jej udělat hustší tzn. trochu déle vařit.
Dáme péct do trouby předem vyhřáté na 180°C asi na 20 – 30 minut. Necháme vychladnout.
Hotové želé nalijeme na zchladlou buchtu a necháme v chladnu ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!
Je to opravdu skvělá buchta a pomazánkové máslo v ní nikdo nepozná.