Jste zde

Babiččina bublanina

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

4 vejce (sníh)

200g cukru krupice

1 vanilkový cukr

100ml horké vody

100ml slunečnicového oleje

250g hladké mouky

1 prášek do pečiva

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do misky, kde jsou žloutky přidáme cukr krupice, vanilkový cukr a vše ušleháme do pěny. Poté přidáme horkou vodu (normální horkou z kohoutku) a pomalu zašleháme. Dále přidáme olej, který také pomalu zašleháme a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec pomaličku vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poházíme sezónním nebo mraženým ovocem a dáme péct na 180°C do předehřáté trouby na do 35 minut.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.