Babiččina bublanina | recept na buchtu
Babiččina bublanina | recept na buchtu. Přemýšlíte, co s natrhaným ovocem? Následující recept na babiččinu bublaninu vás jistě nezklame. Postup je jednoduchý a rychlý. Upečte si bublaninu s ovocem, určitě s ní sklidíte úspěch.
Co je potřeba
4 vejce (sníh)
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
100 ml horké vody
100 ml slunečnicového oleje
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
ovoce
Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
A do misky, kde jsou žloutky, přidáme cukr krupici, vanilkový cukr a vše ušleháme do pěny. Poté přilijeme horkou vodu (normální horkou z kohoutku) a pomalu zašleháme. Dále přidáme olej, který také pomalu zapracujeme.
A dále přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec pomaličku vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poházíme sezónním nebo mraženým ovocem.
Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 35 minut. DOBROU CHUŤ!!!