Přejít k hlavnímu obsahu

Buchta z pomazánkového másla | recept

Buchta z pomazánkového másla

Buchta z pomazánkového másla | recept. Vyzkoušejte buchtu z pomazánkového másla.  Je to vynikající, rychlá buchta a není suchá! Prostě FENOMENÁLNÍ!!! Všem vřele doporučuji! My ji milujeme.

Co je potřeba

1 velká sklenice jakéhokoliv kompotu (já použila švestkový)

1 kelímek pomzánkového másla bez příchutě

200 g polohrubé mouky

200 g cukru krupice

4 celá vejce

1 prášek do pečiva

Želé:

1 vanilkový pudink

2 lžíce cukru moučka

šťáva z kompotu

voda(dle potřeby)

Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat.

Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat.

V míse smícháme všechny sypké suroviny a potom postupně přidáme pomazánkové máslo a vejce. Zpracujeme v hladké těsto.

V míse smícháme všechny sypké suroviny a potom postupně přidáme pomazánkové máslo a vejce. Zpracujeme v hladké těsto.

Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče nalijeme těsto a na něj poházíme švestky. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na půl hodinky. Po upečení necháme buchtu zchladnout.

Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče nalijeme těsto a na něj poházíme švestky. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na půl hodinky. Po upečení necháme buchtu zchladnout.

Mezitím si nachystáme želé. Šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400 ml. Potom už klasicky připravíme jako pudink. Pokud si nejste jistí, podrobný návod naleznete ZDE. Doporučuji jej udělat hustší, to znamená trochu déle vařit (aby želé bylo tuhé).

Mezitím si nachystáme želé. Šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400 ml. Potom už klasicky připravíme jako pudink. Pokud si nejste jistí, podrobný návod naleznete ZDE. Doporučuji jej udělat hustší, to znamená trochu déle vařit (aby želé bylo tuhé).

Želé nalijeme na zchladlou buchtu a necháme ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!

Želé nalijeme na zchladlou buchtu a necháme ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články