Buchta z pomazánkového másla | recept
Buchta z pomazánkového másla | recept. Vyzkoušejte buchtu z pomazánkového másla. Je to vynikající, rychlá buchta a není suchá! Prostě FENOMENÁLNÍ!!! Všem vřele doporučuji! My ji milujeme.
Co je potřeba
1 velká sklenice jakéhokoliv kompotu (já použila švestkový)
1 kelímek pomzánkového másla bez příchutě
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Želé:
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru moučka
šťáva z kompotu
voda(dle potřeby)
Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat.
V míse smícháme všechny sypké suroviny a potom postupně přidáme pomazánkové máslo a vejce. Zpracujeme v hladké těsto.
Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče nalijeme těsto a na něj poházíme švestky. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na půl hodinky. Po upečení necháme buchtu zchladnout.
Mezitím si nachystáme želé. Šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400 ml. Potom už klasicky připravíme jako pudink. Pokud si nejste jistí, podrobný návod naleznete ZDE. Doporučuji jej udělat hustší, to znamená trochu déle vařit (aby želé bylo tuhé).
Želé nalijeme na zchladlou buchtu a necháme ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!