Babiččin mazanec
25. Březen 2024
Babiččin mazanec | recept na vynikající domácí kynutý mazanec. Dnes jsem si pro váš připravila recept na domácí kynutý mazanec. Mazanec je výborný, chuťové vyvážený. No jako od babičky. Vyzkoušejte. Přeji dobrou chuť.
Co je potřeba
- 300 ml mléka
- 120 g másla nebo Hery
- 2 žloutky
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 2 a 1/2 čajové lžičky sušených kvasnic nebo 1/2 kostičky čerstvého droždí
- citrónová kůra
- špetka soli
- po zvukovém signálu pak přisypat 3-4 polévkových lžic rozinek a 50 g kandovaného ovoce
1
Do kastrolku nalijeme mléko, přidáme máslo a na plotně zahřejeme (nesmí se vařit!) až se nám máslo rozpustí (za stálého míchání).
Poté necháme mléko zchladnout a jak je vlažné, tak do něj rozdrobíme půl kostičky kvasnic a metličkou mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí.
Mléko nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme ostatní suroviny v uvedeném pořadí.
Další zajímavé články
Chia bagety | recept na domácí pečivo
Chia bagety | recept na domácí pečivo. Domácí pečivo představuje výzvu, ale když do přípravy zapojíte domácí pekárnu, uvidíte, že se mu žádné kupované…
Domácí donuty | recept na domácí donuty
Domácí donuty | recept na domácí donuty. Donuty jsou známe jako koblihy, které milují policisté v amerických filmech. Veliké oblibě se začínají těšit…
Domácí kmínový chléb | recept na chleba z domácí pekárny
Domácí kmínový chléb | recept na chleba z domácí pekárny. Kupované pečivo dnes nevydrží příliš dlouho čerstvé. Navíc jeho chuť se v mnoha obchodech li…
Cibulové bagety | recept na domácí bagety
Cibulové bagety | recept na domácí bagety z kynutého těsta připraveného v domácí pekárně. Připravit si čerstvé domácí pečivo není v dnešní době nic tě…
Jitulčiny bagety | recept na čerstvé domácí bagety
Jitulčiny bagety | recept na čerstvé domácí bagety. Kupované bagety nevydrží čerstvé příliš dlouho. Druhý den jsou většinou trvdé a vhodné spíš na dom…
Diskuze k článku