Jste zde

Cuketová hořčice

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Nečekejte, že cuketová hořčice bude chutnat stejně jako klasická, na kterou jste zvyklí…je přece z cukety, ALE podle mě je potřeba ji vyzkoušet. U nás doma se ujala hlavně při grilování nebo ji přidávám do některých omáček jako španělák, znojemská, játrová atd.

Co je potřeba

2kg cukety (oloupané a nakrájené)

1 střední cibule

4 stroužky česneku

½ polévkové lžíce mletého pepře

½ polévkové lžíce mletého chilli nebo 2-3 malé chilli papričky

1 polévková lžíce soli

4 čajové lžičky cukru

3 větší rajčata

250ml slunečnicového oleje

150ml octa

 

1 “malá” 200g plnotučná hořčice

Cuketu olupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek. Poté ji nakrájíme na menší kostky a dáme do velkého (asi 6-7l) hrnce společně s ostatními ingrediencemi kroměplnotučné hořčice (tu použijeme později). Takto vaříme na mírném ohni (el. sporák na č.4) 50 minut. Poté do hrnce přidáme celou malou hořčici, důkladně promícháme a ještě necháme 5 minutek povařit.

Nakonec vše v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dle potřeby můžeme trochu dosladit.

Hotovou hořčici plníme do malých skleniček a sterilujeme v horkovzdušné troubě 7 minut na 250°C. Skleničky poté otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.

Z této dávky jsem měla 7 skleniček od Kunovjanky.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!