Vlčický bůčkový nářez | recept
Vlčický bůčkový nářez | recept. Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký. A kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj bude vůbec hračka.
Co je potřeba
700 g bůčku bez kosti a kůže
300 g vepřové kýty (libové)
1 čajová lžička moučkového cukru
11 g Pragandy
11 g mořské soli
5 g koření Argentina
6 g uzená mletá paprika
1/2 čajové lžičky drceného kmínu
1/4 čajové lžičky sušeného česneku
1 sušená feferonka (bez semínek) - nemusí být
100 ml ledové vody
Tipy
Když do nářezu místo uzené papriky přidáte mletou papriku španělského typu, tak bude nářez hodně připomínat polský salám, který býval kdysi. Vyzkoušejte.
Jak vařím v šunkovaru mám podrobně popsané u receptu na domácí šunku ZDE
Diskuze k článku