Tvarohové lívance s jablky | recept na lívance
Tvarohové lívance s jablky | recept na lívance. Podle mého receptu připravíte lahodné a nadýchané tvarohové lívance, se kterými jistě zazáříte. Moje rodina miluje sladká jídla a tvarohové lívance s jablky patří k nejvíce oblíbeným. Předností tvarohových lívanců je, že se mohou jíst i na další den, protože i studené lívance mají dobrou chuť. Vyzkoušejte můj recept na nadýchané tvarohové lívance s jablky, nebudete litovat.
Co je potřeba
- 3 menší jablíčka
- 250 g tvarohu v kostce
- 200 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 3 celá vejce
- 2 polévkové lžíce rumu
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 prášek do pečiva
Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky viz foto.
Ostatní suroviny dáme do mísy a ručním šlehačem nebo v robotu vypracujeme v hladké těsto. Pro přehlednost suroviny uvádím ještě jednou:
- 250 g tvarohu v kostce
- 200 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 3 celá vejce
- 2 polévkové lžíce rumu
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 prášek do pečiva
Těsto necháme 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Po uplynulém čase do těsta zamícháme nakrájená jablíčka a můžeme smažit.
Lívance smažím na Ghí - přepuštěném másle. Nepřipalují se. Jsou křupavé a zlatavé. Přesně tak, jak máme doma rádi.
Diskuze k článku