Přejít k hlavnímu obsahu

Zapečené milánské špagety | recept

Zapečené milánské špagety | recept

Zapečené milánské špagety |  recept. Na první pohled je následující recept obyčejný, ale zapečení ho posune o level výš. Připravte si zapečené milánské špagety. Skvěle si pochutnáte a jistě sklidíte úspěch i u zbytku rodiny.

Co je potřeba

balíček špaget

1 rajský protlak (140 g)

400 g měkkého salámu (používám kuřecí junior z Kauflandu)

4 stroužky česneku

sůl, pepř

2 čajové lžičky koření na špagety (pokud nemáte, tak oregáno a bazalka)

20 30 dkg sýra eidam

olej

1

Nejdříve si uvaříme špagety dle návodu na obale a salám nastrouháme na hrubém struhadle. Poté ho lehce osmahneme na oleji (el. sporák na č.6), přidáme sůl, pepř a trochu ho zalijeme horkou vodou. Pak přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a koření na špagety.

2

Vše promícháme a ještě dle potřeby přilijeme vodu. Elektrický sporák stáhneme na č.3 a takto necháme omáčku probublávat asi 10 minutek.

3

Když je omáčka hotová, tak ji promícháme s uvařenými špagetami.

4

Do zapékací mísy dáme polovinu špaget, které zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem (jen půlka sýra), na to dáme opět špagety a opět zasypeme strouhaným sýrem. Takto dáme zapéct do trouby předehřáté na 175°C asi na 30 minut, dokud není vršek zlatavý.

5

Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem. Jsou naprosto božské!!! DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Boloňské špagety | recept na omáčku
Boloňské špagety | recept na omáčku
Boloňské špagety | recept na omáčku. Špagety milují nejen děti, uvařte jim k nim tuto skvělou boloňskou omáčku. Určitě si skvěle pochutná celá rodina.…
Božské těstoviny s cuketou | recept
Božské těstoviny s cuketou | recept
Božské těstoviny s cuketou | recept. I když nejste zrovna milovníci cukety, tyhle těstoviny si určitě oblíbíte. Cuketa se smetanou zajistí opravdu skv…
Cikánská omáčka k masu | recept
Cikánská omáčka k masu | recept
Cikánská omáčka k masu | recept. Cikánská omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minu…