Tříbarevný koláč | recept od Kajdy
Tříbarevný koláč | recept od Kajdy. Tříbarevný koláč je klasika, jestli jste na něj pozapomněli nebo ho neznáte, určitě neváhejte a vyzkoušejte ho. První je kakaové těsto, následuje tvarohová nádivka a nakonec přijde piškotová vrstva. Za trochu té námahy rozhodně stojí. Tato verze je navíc obohacena o jahody a želatinu, které z koláče udělají sváteční moučník.
Co je potřeba
Těsto 1:
300 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g cukru
3 lžíce kakaa
1 vejce
5 lžic studené vody
1/2 balíčku kypřícího prášku
špetka soli
Těsto 2:
250 g polohrubé mouky
200 g cukru
1/2 hrnku oleje
3 vejce
6 lžic studené vody
1/2 přášku do pečiva
Na nádivku:
750 g měkkého tvarohu
2 vejce
3 lžíce cukru
2 lžíce rozinek
tuk a hrubá mouka na vysypání a vymazání plechu
případně jahody a želatina (nemusí být)
Mouku smícháme s kakaem, cukrem a kypřícím práškem. Rozdrobíme do ní máslo a přidáme vejce a vodu. Na válu vypracujeme první těsto, které rozprostřeme ve stejnoměrné a nízké vrstvě na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a rozinkami. Nádivku naneseme na rozprostřené těsto. Potom smícháme všechny ingredience ve vysoké míse a vypracujeme druhé těsto, které nalijeme na tvarohovou vrstvu. Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi tak 30 – 40 minut dozlatova.
Diskuze k článku