Kuřecí vývar se zeleninou | recept
Kuřecí vývar | recept. Pořádný kuřecí vývar, tak to je lék! A taky dobrůtka! Uvařte si ho spolu se mnou krok za krokem. S trochou trpělivosti uvaříte vynikající polévku, která vás postaví na nohy.
Co je potřeba
Kuřecí kostra nebo 4 – 5 ks kuř. krků, křidélek
2 – 3 bobkové listy
4 – 5 kuliček nového koření
4 stroužky česneku
1 cibule
1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky (nemusí být)
1 větší mrkev
kousek celeru
1 petržel nebo půlka pastiňáku
1 rajče
3 jarní nebo lahůdkové cibulky
kousek bílého zelí
půlka pórku
Na drobení:
1 celé vajíčko
hrubá mouka
Tipy
Drobení: Do hrníčku si rozklepneme celé vajíčko a přidáme asi 4 – 5 polévkových lžic hrubé mouky. Pak nožem jakoby krájíme až nám vzniknou takové "bobky". Pokud se to lepí, přidejte dle potřeby ještě mouku. Potom bobky prosejeme přes sýtko, aby nám vypadla přebytečná mouka a drobení přidáme do polévky za stálého míchání, aby se neslepilo. Povaříme ještě 5 minut a je hotovo.
Diskuze k článku