Kedlubnová polévka s droždím | recept
Kedlubnová polévka s droždím | recept. Když mi jednou známý Míra v hospodě říkal, že vaří výbornou kedlubnovou polévku, tak jsem se smála, protože jsem si myslela, že si vymýšlí. Druhý den k nám přicupital s receptem. Když jsem polévku uvařila, nevěřila jsem, že to může být taková dobrota! Také vyzkoušejte následující recept na kedlubnovou polévku s droždím, budete mile překvapeni!
Co je potřeba
1 větší bílá kedlubna
1 kostka droždí
1 menší cibule
kostka masoxu nebo jiného bujónu (já používám Karpatský bujón)
hrst vlasových nudlí
sůl, pepř (nedávám kvůli prckovi)
kousek másla nebo olej
zelená nať na ozdobu (měla jsem sušenou)
Na kousku másla nebo trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobenou kostku droždí a smažíme, až povolí a voní (el. sporák na č. 4). Poté přidáme oloupaný a nahrubo nastrouhaný kedluben a orestujeme ho (musí se vypařit šťáva). Pak přilijeme 1,5 l horké vody a rozdrobíme kostku bujónu. Vaříme asi 10 minut, dokud kedluben není měkký. Poté do polévky přihodíme hrst vlasových nudlí a vaříme ještě asi 3 minutky a je hotovo. Polévku dochutíme solí, pepřem (nedávám) a maggi. Ozdobíme zelenou natí.
DOBROU CHUŤ!!!
Diskuze k článku