Dršťková polévka | recept na domácí dršťkovku
Dršťková polévka | recept na domácí dršťkovku. Na následujících řádcích vám poradím, jak si uvařit poctivou domácí dršťkovou polévku. S mým postupem to určitě zvládnete, i pokud nejste zkušení kuchaři. Pokud chcete mít v polévce více drštěk, tak kupte 1 kg, protože po uvaření se zdrcnou na polovinu. Vyzkoušejte můj osvědčený recept na dršťkovku.
Co je potřeba
500 – 1000 g opraných drštěk
1 cibule
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
1 polévková lžíce gulášového koření
olej, sůl, pepř, maggi, česneková pasta
1 plná polévková lžíce majoránky
2 plné polévkové lžíce hladké mouky
2 rovné polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr
Dršťky vložíme do papiňáku, přidáme bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a vaříme na el. sporáku na č. 6, dokud papiňák nezačne prskat. Poté sporák stáhneme na č. 3 a takto necháme vařit hodinu. Po hodině papiňák odstavíme a necháme z něj vyprchat páru. Dršťky přecedíme přes cedník a poté je opět i s kořením vložíme do papiňáku, zalijeme čistou vodou a postup vaření takto opakujeme ještě dvakrát (celkem tedy třikrát). Naposledy znovu dršťky zcedíme, ale tentokrát si vývar uchováme. Okapané dršťky (už by měli být krásně měkké) pokrájíme na 2 cm dlouhé nudličky a můžeme si připravit polévku.
Tipy
Aby polévka byla rychle hotová, tak si dršťky uvařím popsaným způsobem už dopředu, nechám zchladnout, pokrájím a zamrazím. Když pak dělám polévku, tak si udělám základ, zaliju vodou a pak už jen do toho dršťky naházím, takže polévka je asi za 20 minut hotová.
Diskuze k článku