Pindruše
Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytvořen, jistě si všichni vzpomenete na známou pohádku o houbičkách. Recept v různých obměnách koluje po internetu a v ústním podání. Je to totiž moučník, který je nejen chutný, ale i bleskově připravený, takže jako stvořený pro nečekané hosty. Vyzkoušejte ho i vy.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Proč používáte jiný obrázek k receptu? Zlákal mě obrázek na kulaté koláče z listového těsta a nakonec v textu zjistím, že se jedná o koláče zabalované do čtverců. Škoda, toto je klasika z listového těsta.
Dobrý večer, koláč nemá pravidelný čtvercový tvar, po uzavření tvarohové nádivky a následném naplnění povidly je celkem kulatý. Jsou to vlastně dvojctihodné koláčky, jen z listového těsta. Obrázek je ilustrační, ale celkem odpovídá výsledku.
A kde je recept?