(Ne)kynutá buchta | recept na skvělé (ne)kynuté těsto
(Ne)kynutá buchta | recept na skvělé (ne)kynutý koláč. Recept na úžasné nekynuté těsto jsem získala od kamarádky Stojči. Na tuto (ne)kynutou buchtu můžete použít jakékoli ovoce, které máte zrovna po ruce. Případně můžete zvolit jakoukoli jinou náplň podle své chuti, výborná je např. tvarohová nebo povidlová. Výhodou receptu je, že necháme pouze vzejít kvásek a poté již nečekáme na vykynutí těsta a rovnou s ním pracujeme. Vyzkoušejte si tento skvělý předpis na (ne)kynutou buchu.
Co je potřeba
Těsto:
350 g polohrubé mouky
150 g másla (Hery)
1 celé vejce
špetka soli
Kvásek:
125 ml vlažného mléka
½ kostičky droždí
1 vrchovatá lžíce cukru
1 lžíce polohrubé mouky
Drobenka
1 hrnek polohrubé mouky (hrubé)
½ hrnku cukru krupice
1 cm silný plátek másla
Jako první si připravíme kvásek. Nebojte se ho, nic na tom není. Do půllitrového hrnečku nalijeme mléko a na chvilku dáme ohřát do mikrovlnky, aby bylo vlahé. Potom do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vše lžičkou rozmícháme. Nakonec vršek zaprášíme moukou a čekáme, až bude mít kvásek čepici. (viz foto)
Tipy
Buchta je výborná i s tvarohovou nebo povidlovou náplní. Vyzkoušejte mou tvarohovou. Vyšlehejte 3 tučné tvarohy ve vaničce, 1 zakysanou smetanu (200 g), moučkový cukr (dle chuti), citrónovou kůru z půlky citrónu, 1 celé vejce. Rozetřete na buchtu a pocákejte lžícemi povidel. Posypte drobenkou a upečte.
Diskuze k článku