Přejít k hlavnímu obsahu

Míša dort | recept na výborný tvarohový dort

Míša dort | recept na výborný tvarohový dort

Míša dort | recept na výborný tvarohový dort.Tento recept jsem dostala od kamarádky Marti. Je velice jednoduchý a rychlý. Připravte si Míša dort k nedělní kávě, určitě si skvěle pochutnáte. Dort nestojí příliš námahy a přesto bude vypadat skvěle, pokud se budete držet mého postupu. Spodní část tvoří kakaový korpus, následuje tvarohovo-šlehačková náplň a všechno korunuje čokoládová poleva. Podle fantazie můžete dort dozdobit. 

Co je potřeba

KORPUS
1 hrnek polohrubé mouky
½ hrnku cukru
¼ hrnku oleje
1 celé vejce
½ hrnku mléka
½ prášku do pečiva
2 – 3 polévkové lžíce holandského kakaa

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

1 modrá šlehačka Kunín 33%

1 sáček Smetana-fix (ztužovač šlehačky)

2 polotučné vaničkové tvarohy

2 – 3 polévkové lžíce moučkového cukru

čokoládová poleva

1

Nejdříve si upečeme korpus. Používám kulatou formu o průměru 28 cm. Všechny uvedené suroviny dáme do mísy a ručním šlehačem zpracujeme do hladké hmoty. Dle potřeby můžete přidat trochu mléka. Dno dortové formy si vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou. Do nádoby nalijeme těsto, které pečeme v předehřáté troubě na 160°C po dobu 20 – 25 minut (zkouším radši špejlí). Korpus necháme ve formě zchladnout.

2

Když je korpus studený, tak se pustíme do tvarohové náplě. Nejdříve si smetanu společně se ztužovačem vyšleháme ve vyšší misce. Poté si vyklepneme do druhé misky oba tvarohy, přidáme moučkový cukr a vyšleháme. Nakonec do tvarohu pomalu vmícháme ztuhlou šlehačku. 

3

V následujícím kroku si přichystáme polevu, můžete si ji připravit podle mého návodu (https://jitulciny-recepty.cz/kremy-naplne/cokoladova-poleva-ktera-se-nelame). 

4

Hotovou tvarohovou náplň rozetřeme na dort a na ní nalijeme čokoládovou polevu. Všechnu polevu nalijte na střed dortu a pak ve vzduchu otáčejte a rozlijte ji do všech stran. Poleva pak bude krásně hladká. 

5

Hotový dort dáme vychladit na 12 – 24 hodin do lednice. Nejlepší je nechat dort tuhnout opravdu celých 24 hodin, dort pak bude opravdu pevný a bude se dobře krájet. Před podáváním můžete dort ještě dozdobit šlehačkou a ovocem.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Sterilované česnekové výhonky
Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…