Linecký koláč s rybízovou marmeládou | recept
Linecký koláč s rybízovou marmeládou | recept. Mátě chuť na něco lepšího ke kávě nebo čekáte návštěvu? Upečte linecký koláč s rybízovou marmeládou. Bytem se vám bude linout vůně jako o Vánocích. Inspirujte se!
Co je potřeba
500 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
1 změklá Hera
1 celé vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
rybízový džem nebo marmeláda asi 1 – 2 hrníčky
Po vytažení, jak bude buchta chladnout, těsto ztvrdne. Ale nelekejte se! To je normální. Až bude buchta vychladlá, zabalte ji do mikrotenu a dejte do chladna. Už za dvě hodinky jsem buchtu baštila, byla sice trochu ještě křupavá u krajů (ale to já nejradši) a musela se podebrat obracečkou, ale u kafíčka je to jedna lahoda!
DOBROU CHUŤ!!!
Tipy
Obměna:
Místo marmelády můžete na těsto dát nahrubo nastrouhaná jablka (asi 1,5 kg) smíchaná s dvěma vanilkovými pudinky a cukrem. Postrouhat opět vršek těstem a buchta je pak více vláčná.
Nebo můžete na těsto rozetřít sladký tvaroh, z mešího kousku těsta pak vytvořit na vršek mřížku a každý čtvereček v mřížce pak vyplnit marmeládou.
Vyzkoušejte!
Diskuze k článku