Houbová omáčka | recept na omáčku s chlupatými knedlíky
Houbová omáčka | recept na omáčku s chlupatými knedlíky. Předpis na houbovou omáčku je starým rodinným receptem. Omáčka se zásadně dělá jen s chlupatými knedlíky. Kdo je neumí, nalezne návod v rubrice "Přílohy“. Omáčka je podobná se svíčkovou, jen jsou hlavní chuťovou složkou houby. Pokud byste používali obyčejný hrnec, prodlužte dobu vaření podle potřeby. Uvařte si k nedělními obědu tuto skvělou smetanovou omáčku s houbami, určitě si pochutnáte.
Co je potřeba
1/2 kg vepřového plecka
pytlík mražených hub (nebo i čerstvých)
1 zakysaná smetana
1 smetana ke šlehání
3 lístky bobkového listu
10 kuliček jalovce (nemusí být)
10 kuliček nového koření
3 čajové lžičky tymiánu
olej
1 větší cibule
světlá a tmavá jíška Knorr
na dochucení – ocet, maggi, sůl
Do papiňáku si dáme smažit na kostky pokrájenou cibulku. Necháme ji zesklovatět a poté přidáme bobkový list, jalovec, nové koření, tymián a necháme restovat, dokud cibulka nezačne zlátnout. V tom momentě vložíme do hrnce za všech stran osolené maso a necháme ho na cibulce a koření ze všech stran zatáhnout.
Diskuze k článku