Přejít k hlavnímu obsahu

Kuře na ohni | recept na vynikající grilované kuře

Kuře na ohni | recept na vynikající grilované kuře

Kuře na ohni  | recept na vynikající grilované kuře. Jelikož moc rádi grilujeme a opékáme na ohni různá masa, chtěla bych se s vámi rozdělit o recept na naši specialitu kuře na ohni. Je to rychlé, jednoduché a všem se vždycky dělají boule za ušima. Navíc je to poměrně zdravý recept. Vyzkoušejte vynikající grilované kuře podle mého postupu a uvidíte sami, že si ho také zamilujete. Doplnit ho můžete jednoduše chlebem, ale také jinými přílohami dle chuti.

 

 

Co je potřeba

1 celé kuře nebo 4 čtvrtky

1 velká cibule

4 stroužky česneku

grilovací koření

Podravka

sůl a 1 kávová lžička slunečnicového oleje

1

Kuře se dělá na ohni ve starém kastrole pod pokličkou! Kuře si rozčtvrtíme, osolíme, posypeme z obou stran grilovacím kořením a pouze ze spodní strany posypeme ještě trochou Podravky.

2

Na dno kastrolu si dáme trochu vody (jen aby zakryla celé dno). Zasypeme trochou cibule a česneku a na to naskládáme čtvrtky kuřete. Vršek posypeme zbytkem cibule a česneku a pomalu zalijeme lžičkou slunečnicového oleje.

3

Přilijeme ještě trochu vody a děláme venku na ohni za občasného dolívání asi 1 a 1/2 hodinky. Během vaření občas kuře lžící nadzvedneme, aby se nám nepřichytlo ke dnu kastrolu.

4

Když je kuře hotové, krásně se rozpadá a na dně kastrolu je výborný sos. Podáváme s chlebem a zeleninou dle chuti.
 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Švestková chilli omáčka | recept
Švestková chilli omáčka | recept
Švestková chilli omáčka | recept. Vyzkoušejte si se mnou uvařit švestkovou chilli omáčku. S trochou trpělivosti vykouzlíte dobrotu, která je výborná k…
Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…