Domácí vepřová konzerva | recept
Domácí vepřová konzerva | recept. Připravte si domácí vepřovou konzervu. Maso je nádherně měkké a jde roztírat na chleba, milují ho i naše děti s kyselou okurkou. Kdo chce, může vepřovky ještě na 30 minut dát zavařit. Já to nedělám, neboť víčka jsou zatažená a stejně konzervy skladuji v lednici, protože do 14 dnů je po nich. To pak udělám opět čerstvou várku. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
1 kg vepřového bůčku bez kosti s kůží (prorostlejšího)
1,5 kg vepřového plecka (může být prorostlejší)
½ čajové lžičky mletého bílého pepře
3 čajové lžičky Pragandy (kdo nechce, může dát mořskou sůl)
1 čajová lžička celého kmínu
2 čajové lžičky moučkového cukru
2 čajové lžičky sušeného česneku nebo 3-4 stroužky čerstvého
500 ml vody
Po uplynulém čase papiňák otevřeme, šťouchadlem na brambory asi 3x rozmáčkneme kůži a maso hned horké plníme do omytých sklenic. Sklenice zavíčkujeme a dáme do chladna přes noc vychladnout. Víčka se krásně zatáhnou. Komu se maso bude zdát málo slané, tak si přidá na začátku více soli. Mně to takto přijde akorát, protože jsme zvyklí si na chlebu vepřovku ještě lehce osolit.
DOBROU CHUŤ!!!
Diskuze k článku