Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí vepřová konzerva | recept

Domácí vepřová konzerva | recept

Domácí vepřová konzerva | recept. Připravte si domácí vepřovou konzervu. Maso je nádherně měkké a jde roztírat na chleba, milují ho i naše děti s kyselou okurkou. Kdo chce, může vepřovky ještě na 30 minut dát zavařit. Já to nedělám, neboť víčka jsou zatažená a stejně konzervy skladuji v lednici, protože do 14 dnů je po nich. To pak udělám opět čerstvou várku. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

1 kg vepřového bůčku bez kosti s kůží (prorostlejšího)

1,5 kg vepřového plecka (může být prorostlejší)

½ čajové lžičky mletého bílého pepře

3 čajové lžičky Pragandy (kdo nechce, může dát mořskou sůl)

1 čajová lžička celého kmínu

2 čajové lžičky moučkového cukru

2 čajové lžičky sušeného česneku nebo 3-4 stroužky čerstvého

500 ml vody

Z této dávky jsem měla 4 velké sklenice o objemu 720 ml a jednu asi do čtvrtky. Kůži z bůčku odřízneme a dáme ji bokem. Maso nakrájíme na kostičky o velikosti asi 3x3 cm a dáváme do mísy. Poté přidáme ostatní suroviny a vše rukama v míse důkladně promícháme.

Z této dávky jsem měla 4 velké sklenice o objemu 720 ml a jednu asi do čtvrtky.Kůži z bůčku odřízneme a dáme ji bokem. Maso nakrájíme na kostičky o velikosti asi 3x3 cm a dáváme do mísy. Poté přidáme ostatní suroviny a vše rukama v míse důkladně promícháme.

Promíchané maso vložíme do tlakového hrnce, přidáme celou kůži, vodu a dáme vařit na č.6. Jakmile tlakový hrnec začne syčet, plotýnku stáhneme na minimum a takto necháme vařit 90 minut.

Promíchané maso vložíme do tlakového hrnce, přidáme celou kůži, vodu a dáme vařit na č.6. Jakmile tlakový hrnec začne syčet, plotýnku stáhneme na minimum a takto necháme vařit 90 minut.

Po uplynulém čase papiňák otevřeme, šťouchadlem na brambory asi 3x rozmáčkneme kůži a maso hned horké plníme do omytých sklenic. Sklenice zavíčkujeme a dáme do chladna přes noc vychladnout. Víčka se krásně zatáhnou. Komu se maso bude zdát málo slané, tak si přidá na začátku více soli. Mně to takto přijde akorát, protože jsme zvyklí si na chlebu vepřovku ještě lehce osolit.

DOBROU CHUŤ!!!

Po uplynulém čase papiňák otevřeme, šťouchadlem na brambory asi 3x rozmáčkneme kůži a maso hned horké plníme do omytých sklenic. Sklenice zavíčkujeme a dáme do chladna přes noc vychladnout. Víčka se krásně zatáhnou. Komu se maso bude zdát málo slané, tak si přidá na začátku více soli. Mně to takto přijde akorát, protože jsme zvyklí si na chlebu vepřovku ještě lehce osolit.
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články