Domácí lunchmeat | recept na lunchmeat ze šunkovaru
Domácí lunchmeat | recept na luncmeat ze šunkovaru. Pamatujete si lunchmeat z dětství? Osmažený s bramborem k obědu nebo opečený a mezi chleby s kyselou okurkou na svačinu? Tu chuť si pamatuji dodnes. Bohužel nynější lunchmeat se rozpadá, chuťově není nic moc a složení raději nečíst. Rozhodla jsem se vyzkoušet připravit si ho doma a myslím, že výsledek stojí za to! Chuťově sice není jako ten kdysi, ale je můj, vím jaké suroviny jsem použila. Vyzkoušejte můk recept na domácí lunchmeat ze šunkovaru.
Diskuze k článku
Přidat komentář
...tak udělejte taky nějakou dobrůtku podle zdejších receptů, vynechte rychlosůl, která vás natolik irituje, že máte potřebu to neustále psát, vyfoťte to a napište jak dlouho vydržela ta dobrůtka krásná a jedlá...nebo si založte svou stránku s recepty.
Děkuju Jani. Moje slova.
Jitka má docela s tou dusitanovou solí pravdu. Vyzkoušel jsem tento recept, jen jsem Pragosůl nahradil normální solí, a výsledek byl skvělý. Rozhodně šunka vydržela v perfektní kondici po celou dobu, než jsme ji postupně snědli. A kdo by chtěl více růžové maso, tak doporučuji do láku přidat trochu šťávy z červené řepy.
Odpustila bych si tu pragandu, jde to i bez ní a barva není, jak někdo tvrdí, kvůli tomu šedá. Dusitanové soli si užijeme nadmíru v průmyslových produktech a není zádný důvod ji cpát ještě do domácích. Stačí obyčejná sůl.