Domácí kmínový chléb | recept na chleba z domácí pekárny
Domácí kmínový chléb | recept na chleba z domácí pekárny. Kupované pečivo dnes nevydrží příliš dlouho čerstvé. Navíc jeho chuť se v mnoha obchodech liší a ne vždy je pečivo dobré. Koupit dnes opravdu čerstvé pečivo, které není připraveno ze zmrazeného polotovaru je pomerně drahá záležitost. Upéct si lahodný domácí chleba přitom není nic těžkého. Pokud máte domácí pekárnu, tak jen směle do toho. Nabízím recept, ve kterém se naučíte připravit kynuté těsto na kmínový chléb a samotný chléb potom upéct v horkovzdušné troubě. Na chuť kmínového domácího chleba nic nemá. Vyzkoušejte sami.
Diskuze k článku
Přidat komentář
To mě moc těší. Děkuju.
Peču už podruhé , moc dobrý..
Ahoj, tak to mám radost. :D
Po vyndání z pekárny z něj bylo naprosto perfektní lepidlo 😆tak jsem ho soupla zpátky,nic jiného s ním nešlo,tak jsem zvědavá...Kde je chyba?
To netuším, ale můžeš dle potřeby do pekárny přisypat trochu mouky, když vidíš, že se to lepí. Jak se těsto míchá, tak by během deseti minut z něj měla být kulička. Pokud ne, tak přidej mouku. Pečeš v ošatce nebo přímo v pekárně?
Peču ho už počtvrté, je opravdu skvělý, tohle je fakt nejlepší recept na klasický chleba. Moc děkuji :) Ještě ho v průběhu pečení stříkám vodou z rozprašovače, aby byl lesklejší. Jinak se přesně držím receptu a vždycky vyjde krásně.
Mám dotaz: V pracovním postupu píšete, že těsto připravujete v pekárně programem KYNUTÉ TĚSTO. Předpokládám proto, že v průběhu přípravy těsto už kyne i v pekárně, že je tam určitá prodleva někde během míchání (hnětení). Můžete mi říct, jak dlouhá prodleva asi je, nebo jaký je celkový čas přípravy těsta programem KYNUTÉ TĚSTO? Nemám totiž domácí pekárnu a těsto míchám v robotu. Jediné kynutí v délce 15 minut v ošatce považuji za nedostatečné pro celkové nakynutí. Děkuji.
Ahojky. Celkový program včetně kynutí je 90 minut. Hněte se to 20 minut a pak to 20 minut kyne. Pak se to párkrát promíchá (asi 5x)a zbytek času už to jen kyne. Snad to pomůže. Pečení zdar. :)
Chci se zeptat proč recept na tento úžasný chléb nejde vytisknout.
MARCELA: Nemám tu tisk, ale když celý recept zamodříš jako když chceš kopírovat a dáš pravým čudlíkem na myši tisk, tak ho můžeš vytisknout. Nebo zkopírovat, vložit do Wordu, upravit si to podle sebe a pak vytisknout.
TONJA: Celkový čas kynutí je 90 minut. Z toho je 20 minut proces hnětení. Stačí ti to takhle? Kdyžtak napiš... :)
Dnes jsem chleba upekl a je opravdu velmi dobrý.
Těsto jsem zadělal v robotu (10 minut hnětení), pak kynulo 50 minut a nakynulo krásně. Na vále jsem těsto párkrát přeložil. V ošatce zvětšilo objem na dvojnásobek do 20 minut. Pekl jsme při 180°C s horkovzduchem a párou celkem 60 minut.
Tak jsem vyzkoušela recept, jen jsem neměla žitnou mouku, tak jsem ji nahradila špaldovou. Chlebík je prostě úžasnej, chutná skvěle. Pekla jsem ho ve formě a biskupský chlebíček a jak píšu, je prostě skvělý. Snědli jsme ho ještě než stačil vystydnout. Příště do něj zkusím dát slaninku a osmaženou cibulku. Takže za mě obrovská JEDNIČKA.
Chlebik jsem zkusila včera upéct a luxusní. Dneska jsem ho pekla znovu. Včera jsem do něj dala škvarky a dnes smazenou cibulku. Moc dobrý chleba. Děkuji za recept.
Zajímá mě jestli dávka je na dvě ošatky? Mám totiž jen jednu.
Josef, ja bych to podělila dvěmi.Ja ošatku
nemam žádnou, dokonce ani pekárnu. Tak bude improvizace
Josef, kde se koupí ošatka, poradíte?
Osatku koupite v Orionu. M
uzete pro zacatek pouzit cednik vylozeny oterkou, uterku vysypejte hladkou moukou, nejlepe pres cednicek.
Tak to musím vyzkoušet. Ted mam zadelani na jiný a ten kyne 4-5 hodin. Tenhle je rychlejší, tak uvidíme. Děkuji.
Za mě parádní recept, který nemá chybu. Dnes upečeno podruhé a zase paráda.
Dala jsem místo 380g.hl.mouky pouze 300g. a 80g. špaldové hl. a též výborný.
Děkuji a doporučuji.
Dnes upečen, chleba je opravdu výborný:) Doporučuji.