Jste zde

Kakaové sušenky

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Na přání vkládám další recept na domácí sušenky. I tyto mým dětem moc chutnají a do dvou dnů se po nich zaprášilo. Recept na vanilkové sušenky najdete ZDE.

Co je potřeba

300g másla

300g cukr krupice

2 celá vejce

1 čajová lžička vanilkového extraktu

1 čajová lžička soli

¾ sáčku prášku do pečiva

70g holandského kakaa

450g (400g) hladké mouky

Nejdříve utřeme máslo s cukrem do pěny. Poté přidáme vajíčka, vanilkový extrakt a dále šleháme. Po chvilce přidáme sůl a prášek do pečiva. Šleháme asi 3 minutky a potom po lžících zašleháme kakao. Nakonec do těsta po 100g pomalu vařečkou vmícháme hladkou mouku.

Pokud budete sušenky péct hned, tak použijte 450g hladké mouky. Pokud necháte těsto odpočívat v lednici, tak použijte jen 400g hladké mouky.

Umíchané těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a propracujeme v hladkou hrudku těsta. Z těsta pak krájíme menší části, které vytvarujeme na váleček. Váleček vložíme do pistole na sušenky (používám Tescoma Delícia) tak, aby po stranách bylo trošku místa. Pokud tam těsto bude nacpané, nepůjdou sušenky oddělovat od pistole (pokud doma pistoli na sušenky nemáte, tak klasicky vyválíte těsto na placku o tloušťce 4mm a vykrajujete různé tvary).

Pomocí pistole na sušenky vytlačujeme na pečící papír tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8 minut se zapnutým horkovzduchem.

Hotové sušenky necháme vychladnout a poté skladujeme nejlépe v plechovce na sušenky.

Z této dávky jsem měla něco kolem 70ks sušenek.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...