Jste zde

Domácí italská pizza | recept na nejlepší pizzu

Sobota, 2. Březen 2019 - 19:18

Domácí pizza | recept na nejlepší pizzu. Ačkoli máme do Itálie daleko, věřte, že s tímto receptem, se tam v duchu přenesete. Vyzkoušejte můj recept na domácí pizzu, který není složitý a přesto je výsledek zaručen. Upečte si domácí pizzu, na následujících řádcích vám poradím, jak na to. 

Co je potřeba

250 ml vlažné vody

½ kostičky čerstvého droždí

1 ½ polévkové lžíce olivového oleje

410 g hladké mouky

2 ½ čajové lžičky soli

 

Omáčka:

500 ml pasírovaných rajčat (krabička)

asi 1 polévková rovná lžíce Harmonie chuti

1 polévková lžíce sušené bazalky

1 čajová lžička sušeného česneku

 

Nahoru na posypání používám sýr Gouda a sušené oregáno.

 

 

 

1

Do hrnečku si odměříme vlažnou vodu, do které rozdrobíme půl kostičky kvasnic a lžičkou rozmícháme. Tuto směs nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme olej, mouku a sůl. Zapneme program těsto (má asi 90 minut – záleží na typu domácí pekárny).

2

Do misky nalijeme polovinu krabičky rajčat (250 ml), přidáme všechny suroviny a lžící promícháme. Když je těsto hotové, tak ho rozdělíme na dvě poloviny (asi 300 g). Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 26 – 30 cm. Placku položíme na olejem vymazanou formu a roztáhneme do krajů. Placku ještě propícháme nožem asi na šešti místech. Pokud nevlastníte formu na pečení pizzy, tak celé těsto (600 g) vystačí na velký plech z trouby.

3

Na těsto nalijeme asi 4 – 5 polévkových lžic ochucené omáčky, lžící rozetřeme po celé ploše těsta a na ni dáme oblohu, jakou si kdo přeje. Pizzu dáme péct do trouby předehřáté na 250°C na 8 – 10 minut. Pizza je hotová, když je těsto zaspoda růžové a sýr krásně teče. Hotovou pizzu rozkrojíme na 8 dílů a podáváme. Dobrou chuť!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka Horká
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...