Jste zde

Domácí italská pizza | recept na nejlepší pizzu

Sobota, 2. Březen 2019 - 19:18

Domácí pizza | recept na nejlepší pizzu. Ačkoli máme do Itálie daleko, věřte, že s tímto receptem, se tam v duchu přenesete. Vyzkoušejte můj recept na domácí pizzu, který není složitý a přesto je výsledek zaručen. Upečte si domácí pizzu, na následujících řádcích vám poradím, jak na to. 

Co je potřeba

250 ml vlažné vody

½ kostičky čerstvého droždí

1 ½ polévkové lžíce olivového oleje

410 g hladké mouky

2 ½ čajové lžičky soli

 

Omáčka:

500 ml pasírovaných rajčat (krabička)

asi 1 polévková rovná lžíce Harmonie chuti

1 polévková lžíce sušené bazalky

1 čajová lžička sušeného česneku

 

Nahoru na posypání používám sýr Gouda a sušené oregáno.

1

Do hrnečku si odměříme vlažnou vodu, do které rozdrobíme půl kostičky kvasnic a lžičkou rozmícháme. Tuto směs nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme olej, mouku a sůl. Zapneme program těsto (má asi 90 minut – záleží na typu domácí pekárny).

2

Do misky nalijeme polovinu krabičky rajčat (250 ml), přidáme všechny suroviny a lžící promícháme. Když je těsto hotové, tak ho rozdělíme na dvě poloviny (asi 300 g). Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 26 – 30 cm. Placku položíme na olejem vymazanou formu a roztáhneme do krajů. Placku ještě propícháme nožem asi na šešti místech. Pokud nevlastníte formu na pečení pizzy, tak celé těsto (600 g) vystačí na velký plech z trouby.

3

Na těsto nalijeme asi 4 – 5 polévkových lžic ochucené omáčky, lžící rozetřeme po celé ploše těsta a na ni dáme oblohu, jakou si kdo přeje. Pizzu dáme péct do trouby předehřáté na 250°C na 8 – 10 minut. Pizza je hotová, když je těsto zaspoda růžové a sýr krásně teče. Hotovou pizzu rozkrojíme na 8 dílů a podáváme. Dobrou chuť!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka Horká
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Dýňová polévka od Danči"

Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dýni Hokaido jsem měla celkem velkou a tak jsem z jedné půlky uvařila polévku a druhou půlku jsem nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. V zimě jsme si pak uvařili skvělou dýňovou polévku.

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...
 Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na zeleninovou pomazánku. Náš devítiletý syn Míša se nedávno vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Míša z toho byl tak nadšený, že nám mrkvovu pomazánku nachystal všem na svačinu. Moc nám chutnala, proto se s vámi chci...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

Nejnovější články

"Dýňová polévka od Danči"

Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dýni Hokaido jsem měla celkem velkou a tak jsem z jedné půlky uvařila polévku a druhou půlku jsem nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. V zimě jsme si pak uvařili skvělou dýňovou polévku.

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...
 Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na zeleninovou pomazánku. Náš devítiletý syn Míša se nedávno vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Míša z toho byl tak nadšený, že nám mrkvovu pomazánku nachystal všem na svačinu. Moc nám chutnala, proto se s vámi chci...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...