Jste zde

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Neděle, 10. Březen 2019 - 18:03

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů. 

Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo.

Upečte je a budete za hvězdu!

Co je potřeba

450g hladké mouky

1 Hera

1 zakysaná smetana (200g)

moučkový cukr + vanilkový cukr na obalení

Mouku, Heru a zakysanou smetanu zpracujeme v hladké těsto.

Těsto rozdělíme na 8 dílů.

Z každého dílu vyválíme kolečko, které rozdělíme na osminky.

Na každý kousek trojúhelníčku dáme čajovou lžičku libovolné náplně (Nutellu, švestková povidla, tvaroh, jablečná povidla...) a zatočíme do rohlíčku.

Jak zatočit rohlíček tak, aby náplň nevytekla můžete kouknout na video ZDE.

Rohlíčky dávejte na pečící papír tou špičkou dolů, aby se neotevřely.

Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 10 minut nebo dokud nejsou kraje rohlíčků růžové. Celkově vám přijdou moc světlé, ale tak to má být. Pro kontrolu jeden po upečení otočte a zezspodu určitě bude růžový. Pokud ne, tak je dejte třeba na 12 minut. Každá trouba peče jinak.

Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Vyzkoušejte a budete za hvězdu!

DOBROU CHUŤ!!!

- ze surovin vypracujeme hladké těsto
...
- těsto rozdělíme na 8 dílů
- vyválíme kolečko, rozdělíme na osminky a dáme náplň
- zabalíme náplň
...
- v textu je odkaz na video, kde jsem vám nahrála, jak balím rohlíčky
...
- ty špičky dávejte dolů na plech, ať se vám rohlíčky nerozjedou
- s jablečnými povidly jsou luxusní
- takhle by měly rohlíčky vypadat po upečení
...
Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...
Koblihy recept | na masopustní pochoutku

Koblihy recept | na masopustní pochoutku

Koblihy recept | na masopustní pochoutku od Zdeničky. Je čas masopustu a k němu patří i domácí koblihy. S mým receptem je hravě zvládnete. S trochou trpělivosti dokáže tuto masopustní pochoutku připravit každý. S mým postupem se vám zaručeně povedou a doma budete za hvězdu.

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...
Koblihy recept | na masopustní pochoutku

Koblihy recept | na masopustní pochoutku

Koblihy recept | na masopustní pochoutku od Zdeničky. Je čas masopustu a k němu patří i domácí koblihy. S mým receptem je hravě zvládnete. S trochou trpělivosti dokáže tuto masopustní pochoutku připravit každý. S mým postupem se vám zaručeně povedou a doma budete za hvězdu.