Babiččina zeleninová polévka | recept na zeleninovou polévku s kapáním
Babiččina zeleninová polévka | recept na zeleninovou polévku s kapáním. Recept na babiččinu zeleninovou polévku je velice snadný. Druhy zeleniny a jejich množství si můžete volit podle své chuti nebo stavu spíže. Pokaždé tak můžete vykouzlit trochu jinou polévku, ale úspěch sklidíte určitě pokaždé. Díky kapání je polévka zahuštěná i bez nutnosti chystat jíšku. Příprava polévky vám zabere jen chvíli, recept tak jistě oceníte, i když máte hektický den. Vyzkoušejte mou zeleninovou polévku podle babiččina receptu.
Co je potřeba
čerstvá nebo mražená zelenina (množství dle chuti)
1 – 2 čajové lžičky Solčanky nebo Podravky
kousek másla
2 celá vejce
asi 3 – 4 polévkové lžíce polohrubé mouky
zelená nať na ozdobu (v zimě používám sušenou petrželku)
V hrnci si na středním plameni osmahneme na kousku másla zeleninu. Pokud se rozhodnete pro čerstvou, nakrájejte ji na kostičky. Když zelenina začne měknout, přidáme Solčanku a vše zalijeme vodou (já dělám hustší polévku, proto dávám méně vody – asi 1 litr). Ztlumíme plamen a necháme zeleninu vařit do úplného změknutí, trvá to jen pár minut.
Mezitím si nachystáme drobení. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Do většího hrníčku si dáme žloutky a přisypeme polohrubou mouku. Pomocí nože krájíme, až se nám mouka zapracuje do žloutků a vznikne nám nelepivé drobení. To ještě přesypeme přes sítko, abychom oddělili zbytečnou mouku. Pokud se těsto stále lepí na nůž a nevzniká drobení, tak dle potřeby ještě přidáme mouku. Nepropadejte panice, jde to trochu ztuha.
Diskuze k článku