Přejít k hlavnímu obsahu

Jaká lákavá jídla připravit na Tučný čtvrtek, kdy ještě lze jíst všeho dosyta?

škvarky

Jestliže už prožíváte Velikonoce coby dospělí poněkolikáté, možná si pamatujete, že právě teď se blíží Tučný čtvrtek. Letos vychází na 27. února a je dnem, kdy se můžeme ještě dosyta najíst všeho, nač máme zrovna chuť. A měli bychom toho využít. Pak totiž přichází masopustní neděle, která zahajuje 40-ti denní půst, který potrvá až do Velikonoc. Proto si v tento den lidé nejčastěji připravovali různé typy sladkých smažených jídel a ti, co měli raději maso, měli na stole jak vepřové, tak drůbeží maso, třeba rovnou dozlatova upečenou kachnu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články