Čalamáda z přerostlých nakladaček | recept
Čalamáda z přerostlých nakladaček | recept. Přerostly vám nakladačky a máčáků máte dost? Pak vyzkoušejte tuhle výbornou čalamádu podle mého souseda. Dělala jsem ji loni a moc dlouho u nás nevydržela, tak moc nám chutnala.
Co je potřeba
2 – 3 kg přerostlých nakladaček
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
2 velké cibule
olej
Nálev:
2 l vody
500 ml octa
1 sáček Deka
15 dkg cukru
20 tabletech sacharinu
bobkový list
Krok 1
Okurky oloupeme, rozpůlíme a lžící jim vydlabeme vnitřek (ten vyhodíme).
Krok 2
Poté vydlabané okurky nakrájíme na proužky. To samé uděláme i s paprikami a cibulí.
Krok 3
Ve velké míse vše promícháme a směs zeleniny plníme do sklenic. Do každé sklenice na dno hodíme půlku bobkového listu. Připravíme si nálev a ještě teplým zalijeme zeleninu. Do každé sklenice pak dáme polévkovou lžíci oleje (do malých skleniček jen čajovou lžičku), zavíčkujeme a zavařujeme v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut.
Krok 4
Zavařenou čalamádu otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne, aby se víčka dobře zatáhla. DOBROU CHUŤ!!!