Švestkový kompot | recept na zavařené ovoce
Švestkový kompot | recept na zavařené ovoce. Švestkový kompot u nás nesmí v zimě chybět u oběda. Kompot můžete dělat z celých švestek nebo z rozpůlených a vypeckovaných. Postup je velmi jednoduchý. Zavařte si také tyto voňavé podzimní plody.
Co je potřeba
nepřezrálé švestky
1 l vody
300 g cukru
Otrhané švestky omyjeme pod tekoucí vodou.
Připravíme si sladký nálev. 1 litr vody svaříme (zahřejeme) s 300 g cukru. NEVAŘIT! Do omytých lahví naskládáme švestky 2cm pod okraj sklenice a zalijeme je sladkým nálevem.
Sklenice pak zavíčkujeme a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě. Sklenice o objemu 720 ml zavařuji na 250°C po dobu 12-ti minut se zapnutým horkovzduchem.
Zavařené kompoty po vytažení z trouby otočíme víčkem dolů a takto je necháme do druhého dne vychladnout.
Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.
DOBROU CHUŤ!!!