Jste zde

Švestkový kompot

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Švestkový kompot nesmí v zimě chybět u oběda…kompot můžete dělat z celých švestek nebo z rozpůlených a vypeckovaných. Postup je velmi jednoduchý…

Co je potřeba

nepřezrálé švestky

1l vody

300g cukru

Otrhané švestky omyjeme pod tekoucí vodou. 
Připravíme si sladký nálev…1l vody svaříme s 300g cukru. NEVAŘIT!

Do omytých lahví naskládáme švestky 2cm pod okraj sklenice a zalijeme je sladkým nálevem.

Sklenice pak zavíčkujeme a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě. Sklenice o objemu 720ml zavařuji na 250°C po dobu 12ti minut se zapnutým horkovzduchem.

Zavařené kompoty po vytažení z trouby otočíme víčkem dolů a takto je necháme do druhého dne vychladnout.

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.