Jste zde

Rajčatová marmeláda

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Je úúúúúúžasná, opravdu chutná jako meruňková…nikdo nepozná, že je z rajčat!

Co je potřeba

2 kg rajčat (třeba i popraskaných)

1,5kg cukru

3 Pektogely

1 lžičku skořice

100ml rumu

Rajčata pokrájíme a rozvaříme na hustou kaši (nepřidávat vodu!!!). Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr a Pektogel dle návodu na obale, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut (na el. sporáku č. 4). Potom hrnec odstavíme z ohně, vmícháme rum (zapění to) a horkou hmotu nalijeme do sklenic. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C (já zavařuju v horkovzdušné troubě – malé skleničky 10ks…5minut na 250°C.

Vyzkoušejte a budete za hvězdu! 

DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Popis zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!