Jste zde

Rajčatová marmeláda

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Je úúúúúúžasná, opravdu chutná jako meruňková…nikdo nepozná, že je z rajčat!

Co je potřeba

2 kg rajčat (třeba i popraskaných)

1,5kg cukru

3 Pektogely

1 lžičku skořice

100ml rumu

Rajčata pokrájíme a rozvaříme na hustou kaši (nepřidávat vodu!!!). Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr a Pektogel dle návodu na obale, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut (na el. sporáku č. 4). Potom hrnec odstavíme z ohně, vmícháme rum (zapění to) a horkou hmotu nalijeme do sklenic. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C (já zavařuju v horkovzdušné troubě – malé skleničky 10ks…5minut na 250°C.

Vyzkoušejte a budete za hvězdu! 

DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Popis zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...

"Míšánkova mrkvová pomazánka"

Náš devítiletý syn Míša se tuhle vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Druhý den si děti neměly brát do školy svačinku, protože si prý dají pomazánky s čerstvým pečivem (ještě máme jednu pomazánku, kterou vložím později). Míšánek byl z toho tak...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

Nejnovější články

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...

"Míšánkova mrkvová pomazánka"

Náš devítiletý syn Míša se tuhle vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Druhý den si děti neměly brát do školy svačinku, protože si prý dají pomazánky s čerstvým pečivem (ještě máme jednu pomazánku, kterou vložím později). Míšánek byl z toho tak...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!