Jste zde

Osvěžující jablečný kompot

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57

Nevíte co se starýma jablíčkama? Štrůdlu už máte plné zuby? Zkuste tuhle dobrůůůtku, která i díky hřebíčku dělá dobře na žaludek a přitom osvěží.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

jablíčka, 1-2 čajové lžičky mleté skořice, 1 polévková lžíce hřebíčku, citrónová šťáva na zakápnutí, cukr dle chuti

Libovolný počet jablíček si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtinky nebo větší jablíčka na osminky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou (jen aby se trochu schovala), zakápneme troškou citrónové šťávy a přidáme skořici, cukr a hřebíček. Vaříme na sporáku na č. 4 pod poodkrytou pokličkou asi 10-15 minut … nebo tak dlouho, dokud nejsou jablíčka měkká, ale zase aby se nerozvařila. Podáváme vlažné nebo pak krásně vychlazené z lednice.

Když jsem byla v Rusku, tak tam takový rychlý jalečný kompot vařili denně do veeeeeelikého hrnce a do večera byl fuč.  

Pokud už doma tuhle dobrůtku náhodou nevaříte, určo zkuste!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.