Přejít k hlavnímu obsahu

Melounová marmeláda | recept na netradiční marmeládu

Melounová marmeláda | recept na netradiční marmeládu

Melounová marmeláda |  recept na netradiční marmeládu. Kroutíte hlavou, že slyšíte o melounové marmeládě slyšíte poprvé? Vězte, že je velice dobrá a jednoduchá na přípravu. Vyzkoušejte si ji uvařit, uvidíte, že budete mile překvapeni.

Co je potřeba

750 g vypeckovaného melounu

750 g cukru

2 čajové lžičky kyseliny citrónové

2 balíčky Pektogelu (NE nic jiného, pak by vám neztuhla)

případně přípravek proti plísním Dr. Oetkera (nedávala jsem)

Meloun nakrájíme na kostičky, které vypeckujeme a dáme do hrnce.

Meloun nakrájíme na kostičky, které vypeckujeme a dáme do hrnce.

Rozmixujeme tyčovým mixérem, pěnu sebereme a hmotu zahřejeme společně s kyselinou citrónovou

Rozmixujeme tyčovým mixérem, pěnu sebereme a hmotu zahřejeme společně s kyselinou citrónovou.

Jak se začne vařit (el. sporák č.4), tak za stálého míchání vaříme ještě 10 minut. Poté do poloviny cukru vmícháme Pektogel a zapracujeme do melounové hmoty.

Jak se začne vařit (el. sporák č.4), tak za stálého míchání vaříme ještě 10 minut. Poté do poloviny cukru vmícháme Pektogel a zapracujeme do melounové hmoty.

Až se nám to znovu začne vařit, tak přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut. Hotovou marmeládu plníme ihned do skleniček, uzavřeme víčky a do druhého dne otočíme dnem vzhůru.

Až se nám to znovu začne vařit, tak přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut. Hotovou marmeládu plníme ihned do skleniček, uzavřeme víčky a do druhého dne otočíme dnem vzhůru.

Není třeba zavařovat, víčka se krásně přicucnou. Z dvojité dávky jsem měla 6 a půl skleničky od Kunovjanky.

Je moc dobrá!!!

DOBROU CHUŤ!!!

 Není třeba zavařovat, víčka se krásně přicucnou. Z dvojité dávky jsem měla 6 a půl skleničky od Kunovjanky. Je moc dobrá!!! DOBROU CHUŤ!!!
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Marmeláda z červeného rybízu | recept
Marmeláda z červeného rybízu | recept
Marmeláda z červeného rybízu | recept. Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po b…