Jste zde

Mátová šťáva (sirup)

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Tuto šťávu doma ředíme klasicky vodou nebo sodovkou. Syn dělá výtečnou letní limonádu z citrusů, do které přidává tři lžíce této nebo bezové šťávy…takže lze použít i do míchaných nápojů.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

150g čerstvé máty

2l vody

3ks limetky

250g třtinového cukru

1250g cukru krupice

40g kyseliny citrónové

Mátu omyjeme pod tekoucí vodou a nůžkami nastříháme na menší části, aby byl výluh co nejsilnější. V 5l hrnci přivedeme vodu do varu a vypneme. Ihned v ní rozmícháme cukr a kyselinu citrónovou a necháme 30 minut odpočinout. Poté do vody namočíme nastříhanou mátu. Přidáme omyté, na kolečka nakrájené limetky a takto dáme do chladu luhovat po dobu 36 hodin.

Po uplynulém čase šťávu slijeme přes plátýnko (já používám utěrku nebo látkovou plenu), nalijeme do sklenic a sterilujeme. Já zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut se zapnutým horkovzduchem.

Z jedné dávky jsou asi 4 velké 720ml sklenice.

Jak zavařuji v horkovzdušné troubě mám popsané ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.