Jste zde

Lucčin domácí kečup

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce soli, 15dkg cukru, 10ks cukerínu, 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 200ml octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1 a půl polévkové lžíce nového koření

Z téhle dávky jsem měla 3 litry kečupu.

Rajčata nakrájíme na půlky, jablíčka zbavíme jadřince a nakrájíme čtvrtky (i se šlupkou) a cibuli olupeme a nakrájíme též na čtvrtky. Dáme do velkého hrnce (7-8l) a přidáme ostatní suroviny. Sporák zapneme na č.4 a takto za občasného míchání dusíme pod pokličkou hodinu a půl (nepodléváme, protože rajčata pustí spoustu šťávy) a potom ještě půl hodiny bez pokličky (mícháme častěji, aby se nám to zaspodu nepřichytlo). Poté kěčup rozmixujeme ponorným mixérem a ještě propasírujeme nebo vezmeme přes sítko. Plníme do skleniček azavařujeme v horkovzdušné troubě 5-10 minut podle velikosti skleniček na 250°C se zapnutým horkým vzduchem. Po vyndání z trouby skleničky obrátíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne vychladnout.

Tenhle recept je opravdu vychytaný a kečup má naprosto skvělou chuť!!! Určitě vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.mimibazar.cz – Lucie K. (luciášek) ID 8216
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!