Jste zde

Kukuřičky

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice, sůl

Nálev: Na 1l vody 250ml octa, 30g soli, 100g cukru

Do každé zavařovací sklenice dáme navrch 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku), 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek, cibuli

Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě. Nevím přesně, jak dlouho jsem je vařila, ale od doby, kdy začala voda bublinkovat, tak do doby, kdy „změní“ barvu. Jakoby ztmavne. Bylo to asi 12minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout. poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půlkolečky cibule a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C (viz. Moje recepty v albíčku, tam je postup, jak zavařovat v horkovzdušné troubě).

Měla jsem malé klasy i větší. Malé jsem zavařila tak jak zde popisuji, ale ty větší jsem pokrájela na kolečka. Nevím, jak to přesně bude chutnat, zda se ten prostředek i u těch větších potom dá jíst, ale to vám sem po ochutnání dopíšu.   Tak jsme už ochutnali…prostředek se jíst nedá, musí se to okolou okousat, ale věřte mi…stojí to za to. Lepší kukuřičky jsem snad nikdy neměla, jsou prostě skvělé!

Vždycky jsme ji kupovali, tak letos uvidíme, jaká bude ode mne. 

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!