Jste zde

Kompot ze žlutých blum

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Nepřezrálé blumy (tvrdší a u pecky lehce kyselé), na sklenici o objemu 720ml dát 3 polévkové lžíce cukru NEBO uvařit sladký nálev: na 1l vody dát 30dkg cukru

Blumy omyjeme pod tekoucí vodou, naskládáme do sklenic a zasypeme cukrem. Zalijeme z konvice horkou vodou, zavíčkujeme a zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C 5 minut. Po vytažení každou sklenici párkrát zlehka otočím, aby se cukr rozpustil a do druhého dne položíme dnem vzhůru, aby se víčka pěkně zatáhla.

Já dělala jen 6 sklenic, tak jsem zvolila rychlejší variantu s cukrem, ale pokud děláte více sklenic, je lepší si uvařit sladký nálev.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.