Jste zde

Jablková povidla

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

5kg jablek ( i padaných), 2,5kg krystalového cukru, 125ml octa, 2 čajové lžičky mleté skořice, 6 kusů badyánu, 21 kusů hřebíčku

Z této dávky jsem měla moooc skleniček, jukněte na fotky. :-)

Omytá jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, vložíme do velkého kastrolu (alespoň na 8-10 litrů), přidáme ocet, cukr a koření a takto necháme pod pokličkou odležet do druhého dne někde v chladu (já to dala přes noc ven na terasu). Do druhého dne jablíčka pustí šťávu a to je pak dáme vařit asi na hodinku a čtvrt (el. sporák č.6 a jak začnou probublávat, tak stáhneme na č.4) až zasklovatí (jak poznáte, že jsou sklovatá…viz. video). Je důležité je hlídat a míchat, aby se nepřipálila. Když jsou povidla hotová, tak je tyčovým mixérem rozmixujeme, naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a do druhého dne je otočíme dnem vzhůru. Nezavařujeme.

 

Povidla do ruhého dne krásně ztuhnou a jsou naprosto bombová!

Určo zkuste, já dělala dvě dávky a myslím, že mám vystaráno i na příští rok. :-)

DOBROU CHUŤ!!!

https://youtu.be/Uz0e_oDyDZE

Autor: jitka.horka
Average: 5 (1 vote)

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!