Jste zde

Jablečný kompot na zimu

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit.

Co je potřeba

jablíčka (já použila červená letní)

1l vody

40dkg cukru (pokud jsou jablka sladší, cukr uberte)

½ čajové lžičky mleté skořice

3ks hřebíčku

1 čajová lžička kyseliny citrónové

Jablka oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Používám kráječ na jablka, který perfektně jablíčko rozdělí na osminky a vykrojí ohryzek. Takto nakrájené měsíčky vkládám do mísy se studenou vodou, ve které jsem rozpustila kyselinu citrónovou (jablka tak nezačnou hnědnout).

Poté do každé sklenice nasypu ½ čajové lžičky mleté skořice, přihodím tři hřebíčky a nacpu do ní jablíčka. Svaříme 1l vody se 40dkg cukru a tímto pak zalijeme každou sklenici. Pevně uzavřeme víčkem a zavaříme.

Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut.

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.