Jste zde

Hruškový kompot

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

hrušky, na 1l vody 30dkg cukru, kyselina citrónová, mletá skořice, hřebíček

Omyté hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřince a ihned je vložíme do hrnce s okyselenou vodou kyselinou citrónovou (na 4l vody dejte asi 1-2 zarovnané polévkové lžíce). Zabráníme tak oxidaci a zhnědnutí hrušek. Z vody a cukru si uvaříme cukerný roztok. Poté hrušky naskládáme do sklenice, přidáme 1 rovnou čajovou lžičku skořice a hřebíčku. Zalijeme horkým cukerným roztokem a sterilujeme 30 minut při 85-90°C nebo v horkovzdušné troubě viz. ZDE a poté sklenice obrátíme dnem vzhůru do druhé dne.

Díky hřebíčku Vám tenhle kompot udělá opravdu dobře.  

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.