Jste zde

Cikánská omáčka k masu

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Tahle omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minutek pod maso.

Co je potřeba

1kg rajčat, 1/2kg cibule, 6 stroužků česneku, hrst rozinek, 2dcl octa, 15dkg cukru, 2 polévkové lžíce soli, 1 čajová lžička kari koření, 1 čajová lžička mletého pepře, 1 čajová lžička pálivé mleté papriky

Do hrnce nakrájíme na menší kostičky rajčata, česnek prolisujeme a cibuli buď nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Elektrický sporák zapneme na č.4 a takto vaříme asi 40 minut za občasného míchání. Pak nám směs začne houstnout a tak sporák stáhneme na č.3 a vaříme za občasného míchání ještě dalších 20 minut. Kdo chce může vše ještě propasírovat, ale my to rádi s malinkými kousky. Nakonec horké nalijeme do sklenic, uzavřeme víčkem a do druhého dne necháme dnem vzhůru. Nemusí se zavařovat, víčka se krásně zatáhnou i tak.

Dělala jsem rovnou z dvojité dávky a měla jsem 9 skleniček od Kunovjanky.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!