Jste zde

Rýže z papíňáku

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Já mám papíňák, který má dno v průměru 20cm a dělala jsem rovnou ze dvou hrníčku rýže a bylo to ok.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

 1 hrnek rýže parboiled, 2 hrnky vody, 1 menší cibule, asi 3 rovné lžičky soli, 3-4 polévkové lžíce oleje

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku (el. sporák č.6), přisypeme propláchnutou rýži a asi minutku za stálého míchání smažíme. Poté přilijeme vodu, osolíme a papíňák zavřeme. Čekáme až hrnec začne syčet a poté sporák stáhneme na č.4 a takto necháme 5 minut (vodu, která vysyčela z ventilu ven jsem otírala). Po pěti minutách plotýnku vypneme a papíňák na ní ještě necháme 15-20 minut, aby rýže „dojela“. A je hotovo.

Tahle rýže je nejlepší co jsem kdy měla a hlavně šetříte elektřinu. ;-). Taky vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.mamincinyrecepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.