Jste zde

Velikonoční perníčky

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

650g hladké mouky, 240g moučkového cukru, 1 čajová lžička jedlé sody, 1 polévková lžíce mleté skořice, 1 polévková lžíce směsi perníkového koření, 3 polévkové lžíce kakaa, 50g Omegy (100% tuk), 4 celá vejce, 100g tekutého medu

Na potření: 1 celé vejce + 4 čajové lžičky mléka

Bílková poleva: 1 bílek, 16dkg moučkového cukru 3x prosátého, 1 čajová lžička Solamylu, 1 čajová lžička citrónové šťávy

Nejdříve v míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme rozpuštěnou, vlahou Omegu a ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potr. folie a dáme na 24h odležet do lednice. Druhý den těsto opět propracujeme, vyválíme na asi 3mm silný plát a vykrajujeme požadované tvary, které klademe na pečící papír. Perníčky potřeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Druhý den můžeme zdobit bílkovou polevou.

PĚKNÉ VELIKONOCE!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz | Zobrazit autorská práva ZDROJ: časopis Knihovnička – březen 2012
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.