Jste zde

Pétiny perníčky bez tuku

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Tento recept mám od své kamarádky Péti, která je dělá už hodně dlouho. Já se k nim dostala až letos. Nevěřila jsem, že vydrží měkké stále, když v nich není tuk, ale opak je pravdou a ke všemu jsou ještě neskutečně žravé…doporučuji vyzkoušet.

Co je potřeba

500g hladké mouky

150g cukr moučka

200g medu

2 celá vejce

1 čajová lžička jedlé sody

2 čajové lžičky perníkového koření

 

Bílková poleva

1 bílek

16dkg moučkového cukru (3x prosátého)

1 čajová lžička citrónové šťávy…šlehat asi 5 minut na nejvyšší stupeň

 

Na potření

1 celé vejce

4 čajové lžičky mléka

Všechny suroviny odměříme do mísy, promícháme je a na pomoučeném vále z nich vypracujeme těsto. Těsto vložíme do igelitového sáčku a necháme takto 24h odležet v lednici.

Druhý den těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Perníčky dáme péct do předehřáté trouby na 160°C po dobu 7-8 minut. Po vytažení z trouby perníčky hned potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem, aby se krásně leskly.

Nakonec perníčky malujeme bílkovou polevou dle vlastní fantazie. U nás se po nich tak zaprášilo, že jsem je ani nestihla namalovat. :)

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!